Eclectic Energies

Biti ti

Iako želimo biti ono što jesmo, često to nismo. Odbijamo vlastite osjećaje, kada su neugodni ili "krivi", i kadgod smo defanzivni.

Biti sretan

Kako bismo bili sretni, trebamo biti ono što jesmo. Može se činiti paradoksalnim, ali da bismo mogli biti sretni, moramo također dopustiti i da imamo svoje neugodne osjećaje. Kako možeš biti istinski sretan ako nisi u potpunosti ono što jesi, nezadovoljan sa osjećajima koji zapravo postoje duboko iznutra? Ako ne dopustimo sve naše osjećaje, možemo imati samo umjetni osjećaj sreće, uz patnju koja se događa ispod površine, cureći u našu svjesnost s vremena na vrijeme.

Osjećaji ostaju zauvijek jedino ako ih potiskujemo. Oni će tada ostati u našem nesvjesnom. Ako si dopustimo da ih osjećamo onda kada u trenutku dolaze, oni će obaviti svoju prirodnu svrhu, što znači da će se s vremenom rastopiti. Ovo ne znači da treba po njima djelovati, iako to u određenim primjerima može pomoći osvještavanju.

Biti u dodiru sa svojim osjećajima

Biti u dodiru sa sobom znači da se suočavaš s nezgodnim istinama i neugodnim osjećajima, onda kada je to ono što stvarnost jest. Ovo je najteža stvar. Informaacije u drugim sekcijama ovog web sitea mogu ti pomoći s time.

U duhovnosti se naposljetku radi o bivanju realnima, i stoga bivanju onime što jesmo. Prosvjetljenje je najradikalniji način da budeš ono što jesi. Obično u duhovnosti postoji mjesto za meditaciju, da ti pomogne da postaneš svjestan sebe.

Meditacija

U meditaciji, koncentriraš se na određenu točku u svojem tijelu. Kada primjetiš da si otplutao od točke svoje koncentracije, obično mišljenjem o nečemu, nježno joj se vratiš. Za više detalja o tome kako meditirati vidi stranicu o meditaciji.

Meditirajući, učiš postati svjesniji onoga što se oko događa oko tebe, i ostati prisutan s time. Učiš biti više u trenutku, i samo biti s onim što je tu. S vremenom, ovo te čini mirnijim i opuštenijim, i više onime što jesi.

A. H. Almaasov Dijamantni Pristup

Knjige koje je napisao A. H. Almaas, koje opisuju Dijamantni Pristup, mogu biti od posebne pomoći u postajanju više samosvjesnim. Ono što je središnje u Dijamantnom Pristupu je praksa Uvida, gdje ti istražuješ što se u tebi događa, i time nesvjesno pretvaraš u svjesno.