Eclectic Energies

Energija, namjera i ego

Stvari objašnjene u drugim sekcijama ovog web sitea sve imaju neku vezu s egom i nesvjesnim.

Energetske blokade - čakre, akupresura i energetske vježbe

Naše potiskivanje osjećaja također blokira energiju čakri i akupresure. Kada potisnemo osjećaj, energija prestane teći. Na energetskoj razini, potiskivanje osjećaja je isto što i blokiranje energije.

Ovo blokiranje energije je škodljivo za nas, kao što nas blokada osjećaja spriječava da budemo ono što jesmo. Energetskim tehnikama u sekcijama o čakrama, akupresuri i energetskim vježbama neke od ovih blokada mogu se odblokirati. To nam tada ponovo daje pristup osjećajima i kapacitetima.

Volja i namjera - I Čing

I Čing proročište može nam pokazati što mi ili drugi namjeravamo. Naš pogled na to je često zamućen emocijama o obranama, i to bi mogao biti razlog za konzultiranje ovog proročišta. Kada upitamo proročište da nam kaže o našoj trenutnoj situaciji, saznajemo koja se tu namjera nalazi.

U I Čingu postoje savjeti koji pomažu da se ne zarobimo u superego. Kada kaže da je nešto "bez greške", što zapravo kaže vrlo često, to je često u situacijama gdje bi nam naš superego mogao govorii da je nešto krivo, a to zapravo nije tako. Na taj nas način štiti (I Čing, op. prev.) od osjećaja krivice, ili brige o ispravljanju stvari koje su već ispravne.

Naše osobnosti - Eneagram

Naše osobnosti su strukturirane na standardne načine, koje Eneagram opisuje. U sistemu Eneagrama, postoji devet različitih struktura osobnosti, od kojih jedna dominira našom osobnošću. Ona koja dominira se naziva eneagramski tip.

Znanje o našim eneagramskim tipovima može nam pomoći da vidimo i razumijemo stvari o nama samima. Opisi naših tipova iz knjiga mogu u tome biti od pomoći.