Eclectic Energies

Akupresurne točke za eneagramski tip 2

Akupresurne točke za emocionalno blagostanje. Navedeni su njihova lokacija, fotografija, upotreba i upozorenja, preporučuje se eneagramski tip 2.

P-7

mjesto ove P-7
Pomiči obrnuto od kazaljke na satu
(klikni za video)
Ime: Veliko brdo (Pericardium 7)
Lokacija: Po sredini zgloba na strani dlana, u udubini između dvije tetive, na ili netom ispod pregiba ručnog zgloba.
Upotreba: Redukcija, stoga pomiči svoj prst preko ove točke u smjeru obrnutom od kazaljke na satu.
Upozorenje: Nemoj koristiti kad si slab ili ti je niska energija.
Učinci: Iscjeljuje efekte suvišne ugode ili emocije na tijelo. Također umanjuje nervozu.

ST-36

mjesto ove ST-36mjesto ove ST-36 Ime: Noga tri milje (Stomach/Trbuh 36)
Lokacija: Na prednjem dijelu noge, jednu ruku širine (četiri prsta) ispod koljena, vani, u udubini između cjevanice i nožnog mišića. Ono što može poći krivo je da ju lociraš prenisko na nozi. Točka je neposredno jednu ruku širine ispod koljena („kapice koljena“, op.prev.), pa kad bi koristio nešto debelo, kao prst, mogao bi dospijeti pola širine prsta prenisko. Ona se nalazi na vanjskoj strani kosti koja je na prednjoj strani potkoljenice, jednu širinu prsta od vrha te kosti.
Upotreba: Pritisak. Nokat prsta ili palca je posebno prikladan za ovu točku, budući da ćeš biti u stanju pritisnuti bliže kosti i na širem rasponu.
Upozorenje: Korištenje ove točke da bi išao preko svojih granica (npr. prekomjerni rad) će oštetiti tvoje zdravlje još više).
Učinci: Povećava izdržljivost i energiju. Omogućuje stabilnost i uzemljenje. Iscjeljuje efekte pretjerane brige i razmišljanja na tijelo.