Eclectic Energies

Akupresurne točke za eneagramski tip 5

Akupresurne točke za emocionalno blagostanje. Navedeni su njihova lokacija, fotografija, upotreba i upozorenja, preporučuje se eneagramski tip 5.

KI-6

mjesto ove KI-6 Ime: Sjajeće more (Kidney/Bubreg 6)
Lokacija: Na unutrašnjosti stopala, direknto ispod sredine kosti gležnja.
Upotreba: Pritisak.
Učinci: Iscjeljuje učinke prevište straha na tijelo. Poboljšava vid.

SP-6

mjesto ove SP-6mjesto ove SP-6 Ime: Presjek tri Yina (Spleen/Slezena 6)
Lokacija: Na unutrašnjoj strani potkoljenice, širinu jednog dlana (četiri prsta) iznad vrha kosti gležnja, na stražnjoj cjevanici kosti.
Upotreba: Pritisak.
Upozorenje: Nemoj koristiti ovu točku u trudnoći.
Učinci: Smiruje, opušta i smanjuje iritabilnost. Iscjeljuje učinke pretjeranog straha, brihe i razmišljanja na tijelo. (Također se koristi za ginekološka stanja.)

ST-36

mjesto ove ST-36mjesto ove ST-36 Ime: Noga tri milje (Stomach/Trbuh 36)
Lokacija: Na prednjem dijelu noge, jednu ruku širine (četiri prsta) ispod koljena, vani, u udubini između cjevanice i nožnog mišića. Ono što može poći krivo je da ju lociraš prenisko na nozi. Točka je neposredno jednu ruku širine ispod koljena („kapice koljena“, op.prev.), pa kad bi koristio nešto debelo, kao prst, mogao bi dospijeti pola širine prsta prenisko. Ona se nalazi na vanjskoj strani kosti koja je na prednjoj strani potkoljenice, jednu širinu prsta od vrha te kosti.
Upotreba: Pritisak. Nokat prsta ili palca je posebno prikladan za ovu točku, budući da ćeš biti u stanju pritisnuti bliže kosti i na širem rasponu.
Upozorenje: Korištenje ove točke da bi išao preko svojih granica (npr. prekomjerni rad) će oštetiti tvoje zdravlje još više).
Učinci: Povećava izdržljivost i energiju. Omogućuje stabilnost i uzemljenje. Iscjeljuje efekte pretjerane brige i razmišljanja na tijelo.

TB-5

mjesto ove TB-5 Ime: Vrata vanjske granice (Triple Burner/Trostruki grijač 5)
Lokacija: Na podlaktici, na gornjoj strani, dvije širine palca ispod pregiba ručnog zgloba. U sredini, u udubini između kostiju i tetiva.
Upotreba: Pritisak.
Učinci: Povećava izražajnost i osjetljivost na osjećaje.