Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Valjak za masažu stopala

Refleksne zone na tabanima mogu utjecati na cijelo tvoje tijelo. Kako masirati svoje tabane koristeći valjak i neke eksperimente.

Valjak za masažu stopalaU dućanima prirodnog zdravlja, može se kupiti valjak namijenjen masaži tabana. Više je načina na koje takav valjak može biti izgrađen. Onaj kojeg ja imam je za jedno stopalo i ima tri odvojena valjka, ali također postoje valjci koji su za oba stopala zajedno, ili oni koji imaju samo jedan valjak.

Na stopalima, a posebno na tabanima, područja su koja su povezana sa svakim dijelom tijela. Masiranjem određenog dijela tabana, masira se više-manje dio (poput organa) negdje drugdje u tijelu na nekoj udaljenosti. Moguće je zapravo osjetiti kako se taj dio zapravo zagrijava za vrijeme masaže.

Ovo može imati iscjeljujući efekt ili se može koristiti da se bude samo malo budniji. Valjak je jednostavan način za masiranje cijelog tabana odjednom, i stoga za dopiranje do većeg dijela tijela.

Ima više dijelova tijela koji su na sličan način povezani s cijelim tijelom. Ruke, uši i lice su to također.

Rotiraj svoj taban na štapu metleMoguće je postati svjestan ove međupovezanosti putem nekog jednostavnog eksperimenta. Rotiraj svoj taban na štapu metle (bez metle) ili na cijevi ili sličnome. Dok štap pritišće različite dijelove tabana, zapravo možeš osjetiti kako ti se pomiče kroz tijelo također. Zapravo možeš istovremeno osjetiti da se pokreće i u tvome licu.

Sličan eksperiment možeš učiniti s dlanom svoje ruke.

Na stopalu nije samo taban taj koji ima refleksne zone. Rubovi i gornji dio stopala su također osjetljivi. Imaj na umu da se ovi dijelovi ne masiraju pomoću valjka za masažu stopala.