Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Roller voor voetmassage

Reflexzones op je voetzolen kunnen je hele lichaam beïnvloeden. Hoe je je voetzolen kunt masseren met een roller, en enkele experimenten.

Roller voor voetzoolIn reformzaken kun je een roller kopen die bedoeld is voor het masseren van de voetzolen. Er zijn verschillende manieren waarop zo'n roller in elkaar kan zitten. Die ik heb is bedoeld voor een voet tegelijk, en heeft drie rollers, maar er zijn er ook voor beide voeten tegelijk, of die slechts een roller hebben.

Op de voeten, en in het bijzonder op de zolen, zijn er gebieden die verbonden zijn met ieder deel van het lichaam. Door een bepaald gebied op de voetzool te masseren, masseer je min of meer op afstand een deel (bijvoorbeeld een orgaan) ergens anders in het lichaam. Je kunt voelen dat dat deel warm wordt tijdens het masseren.

Dit kan een helend effect hebben, of kan gebruikt worden om wat wakkerder te worden. Een roller is een simpele manier om de hele voetzool ineens te masseren, en daardoor het grootste deel van het lichaam te bereiken.

Er zijn meer lichaamsdelen die op een vergelijkbare manier verbonden zijn met de rest van het lichaam. De handen, oren en het gezich zijn dit ook.

Een stok onder de voetzool laten rollenJe kunt je bewust worden van deze onderlinge verbondenheid met een simpel experiment. Rol je voetzool over een bezemsteel (zonder bezem) of een buis of iets dergelijks. Terwijl de stok op verschillende delen van je voetzool drukt, kun je deze tegelijkertijd door je lichaam heen voelen bewegen. Je kunt hem tevens door je gezicht heen voelen bewegen.

Een vergelijkbaar experiment kun je doen met de palm van je hand.

Op de voeten zitten de reflexzones niet alleen op de zolen. De zijkanten en bovenkant van de voeten zijn ook gevoelig. Houdt in gedachten dat deze delen dus niet gemasseerd worden door een voetmassage roller te gebruiken.


Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in deze boeken over voetreflexologie bij Bol.com:

Productafbeelding

Complete voetreflexologie
door Kevin Kunz & Barbara Kunz

Een handleiding voor het stimuleren van het gehele lichaam door middel van voetreflexologie.
Productafbeelding

Handboek reflexologie
Complete gids voor de theorie en praktijk van de reflexologie
door Ann Gillanders

Praktisch, duidelijk en deskundig boek met veel informatie om anderen met voetreflexologie te kunnen behandelen.

Meer aanbevolen boeken