Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Werken met de chakra's

Aanbevelingen voor het werken met je chakra's

In het algemeen beschouwd is het het beste om de chakra's te openen van onderaf aan. Dus je zorgt er eerst voor dat de Wortelchakra open is, om dan door te gaan met de Sacraalchakra, dan de Navel-, Hart-, Keel-, Derde Oog- en uiteindelijk de Kruinchakra.

De Wortelchakra is de basis. Wanneer de Wortelchakra open is, ben je in staat je veilig en welkom te voelen. Als deze chakra open is, heb je het gevoel dat je territorium hebt.
Slechts wanneer je je veilig en welkom voelt, ben je in staat om je gevoelens en seksualiteit op een passende manier te uiten. In het algemeen is dit contact met een persoon tegelijk. Gevoelens geven je een idee van wat je wilt, en wanneer je je daarvan bewust bent, kun je de Navelchakra openen, om wat je wilt te doen gelden, en er beslissingen op te baseren. Dit doen gelden is iets wat in groepen gebeurt, in sociale situaties. Als je in staat bent om met sociale situaties om te gaan, kun je affectieve relaties vormen, wat het domein is van de Hartchakra. Dit temt ook de agressie van de Navelchakra. Wanneer relaties gevormd zijn, ben je in staat jezelf te uiten, door de Keelchakra. Dit is ook de basis voor het denken, wat inzicht mogelijk maakt, door het openen van de Derde Oog-chakra. Wanneer al deze chakra's open zijn, ben je klaar voor de Kruinchakra, om wijsheid te ontwikkelen, zelfgewaarzijn en bewustzijn van het geheel.

Hoeveel tijd je per chakra moet besteden, is iets wat je voor jezelf uit zult moeten vinden. Wees bewust van wat je voelt, en wat je doet en niet doet. Merk op of het echt nodig is om bepaalde chakra's te openen, en of je hogere chakra's kunt doorstaan. Het is waarschijnlijk een proces van jaren, of zelfs tientallen jaren, hoewel je de voordelen direct zult bemerken.

De test voor de chakra's kan je helpen om vast te stellen welke je nodig hebt om te openen. Echter, vertrouw niet alleen hier op, maar lees ook over de chakra's in andere contexten.

Het is vooral een zaak van het bewust zijn van wat je toestand is. Om dit bewustzijn te ontwikkelen, is het goed om te mediteren. In het bijzonder vipassana-meditatie wordt aangeraden. Het zal niet altijd nodig zijn om je strikt te houden aan de volgorde van de chakra's, zolang je je bewust bent van wat er in je gebeurt.


Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in deze boeken over chakra's bij Bol.com:

Productafbeelding

Chakra werkboek
Het chakrasysteem als sleutel tot kennis en geestelijke groei
door Anodea Judith

Het wezen en functioneren van de chakra's, en meditaties en oefeningen om ze te openen.
Productafbeelding

Chakra's voor beginners
Een algemene introductie om uw energiestromen in balans te brengen
door David Pond

Gedetailleerde introductie tot de chakra's. Met meditaties en visualisatie oefeningen voor het openen en balanceren van de chakra's.
Productafbeelding

Reis door de chakra's
Een oefenboek
door Anodea Judith & Selene Vega

Oefeningen voor iedere chakra met onder andere yoga, meditatie, dans en bio-energetica.

Meer aanbevolen boeken