Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Het Innerlijk Kind voelen

De gevoelens in je als volwassene, afkomstig van toen je kind was, worden het Innerlijk Kind genoemd. Deze beïnvloeden veel van je acties en gevoelens.

Kind-gevoelens

Het is niet altijd gemakkelijk om dit Innerlijk Kind te voelen. Maar als volwassene heb je misschien wel ervaringen gehad waarbij je je als een kind voelde. In feite zijn er veel kind-gevoelens onder de oppervlakte, en dat is het grootste deel van de tijd, zo niet de hele tijd, zo.

Deze gevoelens die voortkomen uit je kindertijd hebben veel invloed. Wanneer je op zoek bent naar werkelijke volwassenheid, dan zitten ze in de weg. Het is dus een goed idee om daar doorheen te werken.

Het kan zijn dat je redenen hebt om het Innerlijk Kind niet te willen voelen, en dat dus te vermijden wanneer je dat kunt. Je wilt wellicht als een volwassen persoon overkomen, en als een kind overkomen helpt daar niet bij. Of je vindt het misschien gewoon raar, om je als een kind te voelen.

Oefenvragen

Verzet tegen het Innerlijk Kind

Heb je je Innerlijk Kind al eens gevoeld?
Zo niet, zijn er redenen waarvan je je bewust bent om je niet als een kind te voelen?
Als je dat kunt, hoe vind je het dan, om je af en toe als een kind te voelen?

Het Innerlijk Kind vinden

Kun je je Innerlijk Kind op dit moment voelen, wanneer je het probeert te vinden?
Het kan helpen om te voelen in je lichaam, dicht bij de kern ervan.
Kun je inschatten hoe oud je bent, als je je als kind voelt?
(Als je er nu niet bij kunt komen, probeer dan de volgende oefening.)

Het midden van de buik

Er is een punt in je buik, dat kan helpen om je Innerlijk Kind te voelen. Deze plek zit in het midden van je buik, halverwege tussen de navel en de wervelkolom. Het is ter hoogte van een paar vingers onder de navel.
Door je aandacht te richten op deze plek, terwijl je tegelijkertijd in je hele lichaam voelt, is het mogelijk om af te stemmen op gevoelens van het Innerlijk Kind.
Als je er op deze manier op probeert af te stemmen, merk je dan kind-gevoelens?
(Kind-gevoelens zijn overigens ook elders te vinden.)

Stroom van bewustzijn

Wanneer je in staat bent om met enig gemak bij het Innerlijk Kind te komen, kun je de Stroom van bewustzijn-oefening doen terwijl je bij het Innerlijk Kind blijft. Dus, je beschrijft de kind-gevoelens terwijl ze opkomen.

Wanneer je je in staat voelt om de oefening te doen zonder het beschrijven, kun je deze doen waar je ook bent, wanneer je maar genoeg privacy hebt om die gevoelens te voelen.

Relateren