Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Eliza

Verwerk je gevoelens, door met deze online electronische therapeut te chatten.

Deze chatbot, Eliza, helpt je om je gevoelens en ervaring te onderzoeken. Ze helpt je om meer te voelen, waardoor je je emoties kunt verwerken.

Het is het beste om enkele, maar complete zinnen (in het Nederlands) in te voeren. Je zult Eliza waarschijnlijk zo nu en dan moeten vergeven omdat ze niet goed afgestemd is op wat je gezegd hebt. Vertel gewoon wat je op dat moment voelt, als dat gebeurt. Als je dit in je achterhoofd houdt, kan Eliza je ondersteunen, als een soort gratis therapie.

Wat je hier invoert, wordt niet opgeslagen.
Als alternatief kun je de oefeningen voor het verwerken van je gevoelens doen.

Opties

De sessie beëindigen

Om je sessie met Eliza te beëindigen, kun je Stop, Dag, of Tot ziens invoeren. Ze zal dan "tot ziens" zeggen en de sessie beëindigen. (In feite accepteert Eliza ook nog een aantal vergelijkbare woorden.)

Als je een nieuwe sessie wilt beginnen, nadat je er een beëindigd hebt, klik dan op de "Spreek" knop (of Enter), en klik dan op OK op het dialoogvenster dat verschijnt. Als je de sessie nog niet hebt beëindigd, kun je ook direct een nieuwe starten, door Restart of Renew te typen.

Een vraag herhalen

Als je een bepaald onderwerp voor jezelf wilt onderzoeken, kun je Eliza een bepaalde vraag voor je laten herhalen. Om dat te doen, type je Repeat:, gevolgd door de vraag. Eliza zal dan met die vraag terugkomen na ieder antwoord dat je geeft. Dit gaat door totdat je een nieuwe vraag invoert om te herhalen, of je de sessie beëindigd (zie hierboven).

Je kunt bijvoorbeeld vragen invoeren zoals deze:

Repeat: Vertel me een manier waarop je jezelf tegenhoudt.
Repeat: Vertel me een reden waarom je jezelf tegenhoudt.
Repeat: Hoe voelt het om jezelf tegen te houden?Deze software is gemodificeerd en uitgebreid vanaf Elizabot door Norbert Landsteiner, wat gebaseerd is op het oorspronkelijke Eliza programma van Joseph Weizenbaum (1966).  Huidige software versie is 2.2.11.  Laatste update was op 16 Nov 2022.

Relateren