Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Enneagramtest - Eclectic Energies

Deze twee Enneagram testen (gratis) helpen je om te bepalen welk persoon­lijk­heids­type je bent. Je vleugel wordt eveneens aangegeven.
Suggesties over hoe de meest accurate resultaten te krijgen staan hieronder.

Klassieke enneagramtest

Deze test heeft pagina's met 9 of minder vragen (1 voor elk enneagramtype). Je krijgt minder vragen per pagina nadat je er genoeg beantwoord hebt om te bepalen welk type je niet bent.


Enneagramtest met instinctuele subtype (engelstalig)

Bij deze test krijg je paren van karaktertrekken. Deze is sneller dan de andere test, en geeft ook een indicatie van je instinctuele subtype.Accurate resultaten krijgen van deze enneagramtesten

Het is belangrijk om de vragen eerlijk te beantwoorden. Probeer ze niet te beantwoorden in termen van hoe je jezelf zou willen zien, maar hoe je werkelijk bent, of in het verleden geneigd bent geweest om te zijn.

Het is in feite niet gemakkelijk om de vragen eerlijk te beantwoorden, omdat we onszelf allemaal als beter willen zien dan we eigenlijk zijn, en we vaak vooropgezette idee├źn over onszelf hebben die niet echt waar zijn.

Als je er bijvoorbeeld een hekel aan hebt om bang te zijn, zou je moed kunnen hebben ontwikkeld om daarvoor te compenseren, maar de angst is er nog steeds onder de oppervlakte.
Soms kan een karaktertrek zo afwijken van ons zelfbeeld, dat we ontkennen dat we die hebben, maar we raken geïrriteerd wanneer we die bij anderen zien. Ook zouden we onterecht kunnen denken dat we een wenselijke kwaliteit hebben die we in anderen bewonderen.

Om accurate resultaten te verkrijgen van welke enneagramtest dan ook, is het belangrijk om je bewust te zijn van deze erg natuurlijke tendensen, en de vragen eerlijk te beantwoorden.


Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in deze boeken over het enneagram bij Bol.com:

Productafbeelding

Enneagram basisboek
De negen persoonlijkheidstypen in kaart gebracht
door Russ Hudson & Don Richard Riso

Gedetailleerde beschrijvingen van de enneagramtypen op alle niveaus van mentale gezondheid.
Productafbeelding

Handboek enneagram
door Helen Palmer

Hoe het enneagramsysteem werkt en beschrijvingen van de typen. Verder hoe de persoonlijkheidstypen met elkaar omgaan in werk en relaties.
Productafbeelding

De wijsheid van het enneagram
Gids voor psychologische en spirituele groei voor de negen persoonlijkheidstypen
door Russ Hudson & Don Richard Riso

Aanbevelingen voor zelfontwikkeling en Enneagram typebeschrijvingen.
Productafbeelding

Het enneagram van passies en deugden
door Sandra Maitri

Het Enneagram gebruiken voor spirituele transformatie. Bewegen van de passies van het ego naar de deugden van ons ware zelf.

Meer aanbevolen boeken