Eclectic Energies
This page is also available in your preferred language English.
 

Energieheling voor
Enneagramtype 5 - De Onderzoeker


Chakrameditaties voor:

Acupressuur op punten:

  • ST-36 voor stabiliteit en aarding, en om de effecten op het lichaam te helen van teveel zorgen maken en denken
  • SP-6 om te ontspannen, en de effecten op het lichaam te helen van teveel zorgen maken, denken en angst
  • KI-6 voor het verbeteren van het gezichtsvermogen, en de effecten op het lichaam te helen van teveel angst
  • TB-5 voor het verhogen van expressiviteit en sensitiviteit voor gevoelensDenken en de instinctuele centra

De neiging van de Vijf om teveel te denken creëert problemen, omdat de behoeften van het lichaam vaak over het hoofd gezien worden. De instinctuele energieën zijn in het bijzonder belangrijk voor ons algemeen gevoel van welbevinden, en deze energieën worden verzwakt door teveel denken. Het openen van de drie instinctuele centra, de Wortel-, Sacraal- en Navelchakra's is daarom heilzaam.

Aarden en meer aanwezig zijn

Het is vooral belangrijk voor Vijven om hun Wortelchakra te versterken, omdat dit helpt om de neiging van de Vijf tegen te gaan om zich overweldigd te voelen, en in reactie daarop terug te trekken. Een versterkte Wortelchakra zal de Vijf helpen zich meer gebalanceerd te voelen en meer aanwezig, meer in het "hier en nu". Als een Vijf zou willen kiezen om slechts met een chakrameditatie te werken, dan zou die voor de Wortelchakra dat moeten zijn.

Assertiviteit

Omdat een gebrek aan assertiviteit ook kan bijdragen aan de neiging om terug te trekken, kan het werken met de Navelchakra ook heilzaam zijn, omdat een sterke Navelchakra bijdraagt aan een gevoel van zelfvertrouwen.

Gevoelens

De neiging van de Vijf om gevoelens te negeren en verbergen kan feitelijk tot gevolg hebben dat de Vijf vervreemd raakt van de emoties. Werken met acupressuurpunt TB-5 is aan te raden omdat dit kan helpen de verbinding met gevoelens te herstellen. Omdat de Sacraalchakra ook een belangrijk emotioneel centrum is, is het versterken ervan heilzaam.

Aardig zijn en compassie

De neiging van de Vijf om afstand te houden van andere mensen is ook nadelig voor de Hartchakra. Teveel emotionele afstand van anderen houden maakt het moeilijk om te voelen, en aardig en medelevend te zijn. Dus wanneer de instinctuele chakra's versterkt zijn, kan werk aan de Hartchakra plaatsvinden.

Uitputting veroorzaakt door denken

Omdat teveel denken veel energie vereist, kan het bepaalde energiecentra uitputten. Acupressuur op punten SP-6 en ST-36 geeft die centra energie. Het resultaat is dat men meer uithoudingsvermogen heeft en zich stabieler voelt.

Gezichtsvermogen

Omdat Vijven graag hun omgeving visueel analyseren, is een goed gezichtsvermogen bijzonder belangrijk. Een goed gezichtsvermogen behouden is niet simpelweg een zaak van de juiste bril hebben, omdat er ook andere factoren zijn die visuele scherpte beïnvloeden. De hoeveelheid energie die de ogen ontvangen bepaald de hoeveelheid detail en kleurenvariatie die men kan onderscheiden. Wanneer het gezichtsvermogen niet optimaal is, kan een Vijf angstig worden. Werken met KI-6 verbeterd het gezichtsvermogen door het verhogen van de energiestroom naar de ogen. De Navelchakra heeft ook invloed op het gezichtsvermogen, dus is het gewoonlijk een goed idee om deze chakra ook te openen wanneer het gezichtsvermogen een probleem is.


Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in deze boeken over het enneagram bij Bol.com:

Productafbeelding

De wijsheid van het enneagram
Gids voor psychologische en spirituele groei voor de negen persoonlijkheidstypen
door Russ Hudson & Don Richard Riso

Aanbevelingen voor zelfontwikkeling en Enneagram typebeschrijvingen.
Productafbeelding

Het enneagram van passies en deugden
door Sandra Maitri

Het Enneagram gebruiken voor spirituele transformatie. Bewegen van de passies van het ego naar de deugden van ons ware zelf.
Productafbeelding

Chakra werkboek
Het chakrasysteem als sleutel tot kennis en geestelijke groei
door Anodea Judith

Het wezen en functioneren van de chakra's, en meditaties en oefeningen om ze te openen.
Productafbeelding

In balans met acupressuur
Ga zelf stress en emoties te lijf
door Michael Reed Gach

Acupressuurpunten voor emotionele kwalen, gecombineerd met ademhalingsoefeningen, stretch- en bewegingsoefeningen.

Meer aanbevolen boeken